Poslovni dnevnik

INA donira 1,4 milijuna kuna zdravstvenim institucijama

Globalna zdravstvena kriza s kojom smo suočeni predstavlja izazov za naše društvo bez presedana. Stoga je ovo trenutak u kojem veliki gospodarski subjekti imaju značajnu ulogu u očuvanju normalnog funkcioniranja društva.

U cijelom svijetu, kompanije su odmah reagirale kako bi zaštitile svoje radnike i potrošače, ali i osigurale nastavak poslovanja. Stavili su na raspolaganje svoje vještine, kapacitete i infrastrukturu kako bi osigurale resurse koji mogu odgovoriti na krizu. Neke su vrlo uspješno prilagodile svoje poslovanje, preusmjeravajući se na proizvodnju novih proizvoda i pružanje usluga koje su postale neophodne, poput proizvodnje dezinficijensa do respiratora. Uz to, velike globalne kompanije poput Amazona, CISCOa, Facebooka, banaka i drugih izdvajaju milijunske iznose kako bi pomogle zdravstvenom osoblju u njihovoj borbi protiv pandemije.

Ni Hrvatska ovdje nije iznimka. Naša najveća naftna kompanija INA godinama ulaže u zdravstveni sustav u Hrvatskoj i pomoć zajednici unutar koje posluje smatra svojom obvezom, što je pokazala i uslijed pandemije bolesti COVID19 te potresa koji su zadesili Hrvatsku. Ove nepredvidive situacije podsjetile su nas da se u nekoliko sekundi naš život može potpuno promijeniti, ali i koliko smo zajedno snažniji. U Hrvatskoj smo se suočili s nekoliko nepogoda istovremeno što je dodatno otežalo situaciju i upravo zato kompanije poput Ine imaju značajnu ulogu u očuvanju normalnog funkcioniranja društva.

Samo prošle godine INA je izdvojila više od 5 milijuna kuna kako bi pomogla u sanaciji šteta nakon potresa te borbi protiv COVID19. Ove godine, svjesna teške situacije u kojoj se naš zdravstveni sustav nalazi, izdvojila je još 1,4 milijuna kuna s kojima će podržati zdravstvene djelatnike sljedećih institucija: Opća bolnica Sisak, Klinički bolnički centar Osijek, Split i Rijeka, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. life) i Dom zdravlja Sisak. Uz novčane donacije, bolnice dobivaju i 500 l dezinficijensa Dezinol, proizvoda koji su usred pandemije razvila INA MAZIVA.

Donirana sredstva će biti usmjerena na unapređenje kvalitete zdravstvene skrbi, bilo da riječ o nabavci neophodnih aparata ili uređenju i opremanju pojedinih odjela. S istim ciljem INA je samo u zadnjih 10 godina zdravstvenim institucijama donirala 6,5 milijuna kuna. Društveno odgovorno i održivo poslovanje utkano je u Inin DNA. Svijest o društvenim potrebama i djelovanju, osobinu to u trenucima kriza kada je to najpotrebnije, u Ini je na visokoj razini.

„S veseljem sam dočekao vijest o vrijednoj donaciji Ine. Drago mi je da INA prepoznaje izazove kojima je KBC Rijeka izložen u svakodnevnom radu, kao i naše potrebe. Donacijom ćemo nabaviti uređaj za 24satje pHmetriju s impedanzom koji će pomoći pri dijagnostici bolesti jednjaka u djece i adolescenata na Klinici za pedijatriju. Dezinfekcijsko sredstvo Dezinol također će nam biti od velike pomoći u vrijeme borbe s pandemijom COVID19. Ovo nije prva vrijedna donacija koju je INA uručila KBCu Rijeka pa se nadam kako će se naša suradnja i dalje uspješno nastaviti“, izjavio je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof.dr.sc. Alen Ružić.

„U razornom potresu u prosincu prošle godine Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić” u Sisku pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veći nivo zdravstvene zaštite svim stanovnicima Županije. Naša je želja u što kraćem vremenu obnoviti i sanirati bolnicu kako bi ona mogla raditi punim kapacitetom. Stoga smo zahvalni Ini na donaciji koju ćemo upotrijebiti za sanaciju šteta nastalih potresom“, rekao je ravnatelj bolnice mr. sc. Tomislav Dujmenović, dr. med.

„Svakodnevno svjedočimo iznimnim naporima koje zdravstveni djelatnici i bolničko osoblje ulažu u borbu s globalnom pandemijom. Oni rade u izvanrednim i teškim uvjetima, stoga zaslužuju naše divljenje i zahvalu, ali i pomoć. Društveno odgovorno poslovanje utkano je u DNA Ine i zato zdravstvu ponovno pomažemo kako bismo zajedno lakše prebrodili sve teškoće“, rekao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon. ❖

Više informacija dostupno je na http://www.ina.hr/ina-donacijebolnicama

Ukupan iznos koji donira INA će se koristiti za unapređenje dijagnostike, nabavku prijeko potrebnih uređaja, poboljšanje uvjeta smještaja i liječenja bolesnika, boljih uvjeta rada zdravstvenih djelatnika i unapređenje provođenja znanstvenih i edukativnih aktivnosti

Iskustvo Zlata Vrijedi

hr-hr

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

https://poslovni-dnevnik.pressreader.com/article/281749862225477

Vecernji List