Poslovni dnevnik

Poslovnog umrežavanja Hrvatske i iseljeništva!

Hrvatska nema samo 4, nego čak 8 milijuna stanovnika glavna je poruka konferencije koja se ove subote održava u Zagrebu, a čiji organizatori već sedam godina produbljuju poslovne veze domovine i dijaspore

ZAGREB – Ove se subote u Zagrebu održava novo izdanje poslovne konferencije MEETING G2 koju - sedmu godinu zaredom - organizira istoimena Udruga Meeting G2 za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske. Zbog ograničenja izazvanih pandemijom, konferencija MG2.7 i ove će se godine, kao i lani, održati samo virtualnim putem – bez publike, ali će se moći pratiti uživo, putem Youtubea.

Organizatori najavljuju 15-ak inspirativnih panelista i govornika sa svih strana svijeta, a dvosatni program bit će atraktivan i zbog glazbenih točaka poznatih hrvatskih glazbenika.

Konferenciju MEETING G2.7 ove su godine prigodno nazvali „Timelapse“jer će u dvosatnom programu – kroz razgovore s panelistima i video poruke sa svih strana svijeta - na simboličan način analizirati što je sve napravljeno u proteklih 6 godina.

Iz svake dosadašnje konferencije odabran je po jedan panelist, redom uspješni poslovni ljudi iz vrhunskih hrvatskih kompanija koje zadnjih godina bilježe velike izvozne uspjehe: Bernarda Cecelja (Bernarda), Mirela Švaić (Agropošta), Matt Sertić (Applied Ceramics), Goran Basarac (Šestan Busch), Antonio Šeparović (Oradian) i Domagoj Boljar (Miret).

Njima će se u formi inspirativnih video-poruka pridružiti i govornici s pet kontinenata: prof. Jelena Nadinic iz Argentine (članica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH), dr. Steven Živko Pavletić iz SAD-a (predsjednik Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca ACAP), Dario Mihelin iz Kine (veleposlanik Republike Hrvatske), Luke Jurčević iz Australije (predsjednik Zapadnoaustralske hrvatske gospodarske komore) i Niko Ilić iz Austrije (predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika).

Poseban gost MG2.7 bit će i proslavljeni tenisač Mario Ančić, koji sad radi kao investicijski stručnjak u američkom fondu One Equity

Partners, poznatom po ulaganju 200 milijuna USD u Infobip.

Za kraj skupa organizatori najavljuju i glazbenu atrakciju: popularni Zaprešić Boysi, poznati po navijačkim hitovima, ovih su dana snimili novu pjesmu posvećenu dijaspori koja će na konferenciji MG2.7 doživjeti svjetsku pretpremijeru!

Predsjednik Udruge Meeting G2 Antun Krešimir Buterin ističe da im je cilj uspostaviti tj. ojačati dvosmjernu komunikaciju – ponuditi poslovnim ljudima iz iseljeništva zanimljive poslovne projekte i sektore, olakšati odluku o dolasku u Hrvatsku i potaknuti nova ulaganja, a istodobno pomoći i domaćim poduzetnicima i proizvođačima da u redovima dijaspore nađu nove ulagače ili partnere za lakši izvoz iz Hrvatske u njihove domicilne zemlje.

„Neke ugledne kompanije već surađuju s dijasporom odakle im polako, ali kontinuirano, pristižu novi radnici, a sve je više i primjera u kojima biznismeni iz dijaspore ulažu u Hrvatsku“, dodaje Buterin.

„Mi smo tu da taj trend maksimalno ojačamo, i da sve nas osvijestimo da nas Hrvata nema samo 4 milijuna, nego čak 8. Ako možemo biti svjetski prvaci i osvajati medalje u nizu sportova, gdje zajedno igraju sportaši rođeni u Hrvatskoj i oni iz dijaspore, onda nema nikakvog razloga da ne postignemo svjetske uspjehe i u biznisu“, zaključuju u Udruzi Meeting G2 ističući primjere Infobipa i Rimca koji dokazuju da se to već i događa. ❖

Sudjelovanje na ovoj virtualnoj poslovnoj konferenciji posve je besplatno, ali su prijave obavezne: www.meeting-g2.com

Regija

hr-hr

2021-11-26T08:00:00.0000000Z

2021-11-26T08:00:00.0000000Z

https://poslovni-dnevnik.pressreader.com/article/281655373342713

Vecernji List