Poslovni dnevnik

Općina Tuzi blokirala račun Plantažama radi zaštite države

Općina Tuzi blokirala je račun državne kompanije Plantaže na iznos od 746,6 tisuće eura za porez na nekretnine za ovu godinu, priopćeno je iz te kompanije piše portal rtcg.me.

”Općina godinama troši velike resurse, kako bi pravedno i fer iskazali vrijednost te državne imovine. Istodobno nas jedna grupa, koja umjesto da brani državni i javni interes, pokušava uvjeriti kako je za državu bolje da ima imovinu vrijednu 105, a ne 313 milijuna eura. Narodski rečeno - neko pokušava da, na imovini Plantaža u Općini Tuzi, ukrade 208 milijuna eura”, tvrdi općinski načelnik Nik Gjeloshaj. Kaže i da nije riječ o porezu, koji po zakonu pripada općini Tuzi, nego da se vodi hajka menadžmenta protiv općine, kako bi se sakrila stvarna namjera da se, tvrdi Đeljošaj, privatnicima u bescjenje prodaje državna imovina.

”Krajnji cilj je da se imovina proda privatniku za mali iznos, te da se osim primarne proizvodnje, po kojima su Plantaže prepoznatljive, postave i solarni paneli preko velike površine. Ovo posljednje zna biti veoma uspješna priča, koju ne smijemo dozvoliti da za male pare uzme privatnik, nego da to uradi država Crna Gora. Ako, gospoda nemaju tih kapaciteta i ne znaju, predlažem da vlasništvo i upravljanje nad Plantažama prepuste nama”, poručuje Gjeloshaj.

Ponavlja da problem nije Općina Tuzi, već vrijednost imovine države Crne Gore, koju, kako ističe nadležni godinama obezvređuju, kako bi na kraju prodali trećim licima za neusporedivo manju cijenu od realne vrijednosti.

”To je, na žalost, praksa u Crnoj Gori koju poznajemo godinama, da ne kažemo desetljećima, a koja se nastavlja i u ovom primjeru. Osobno ću se boriti do kraja da spriječim tu kriminalnu akciju, u uvjerenju da ću imati podršku VDT-a i Vlade, koji su prvi pozvani sačuvaju imovinu Crne Gore”, zaključuje Gjeloshaj.

Regija

hr-hr

2022-12-02T08:00:00.0000000Z

2022-12-02T08:00:00.0000000Z

https://poslovni-dnevnik.pressreader.com/article/281663964030770

Vecernji List