Poslovni dnevnik

DIGITALIZIRALI PRODAJU IZMEĐU TRGOVACA U SRBIJI

Platforma za skladištare, hladnjačare i farmere štedi vrijeme i novac

Usluge će Cooperation Manager uskoro ponuditi tržištima Rumunjske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Stručnjaci kompanije Cooperation Manager s dugogodišnjim iskustvom u trgovini žitaricama i uljaricama osmislio je aplikaciju za elektronsku komunikaciju između skladištara (trejdera) i njihovih kooperanata, poljoprivrednih proizvođača i dobavljača, piše portal novosti.rs.

Softversko rješenje (softverska platforma i mobilna aplikacija) omogućava digitalizaciju procesa prodaje između trgovaca i pojednostavljivanje komunikacije s kooperantima, čime se za obje strane povećavaju prihodi i smanjuju troškovi prodaje.

”Cilj svakog poljoprivrednika i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda je da može na brz i jednostavan način da se informira o cijenama poljoprivrednih proizvoda, cijenama inputa, kao i drugim informacijama bitnim za proizvodnju i trgovinu. Vođeni tom idejom i prethodnim radnim iskustvom na Produktnoj burzi, kreirali smo platformu koja objedinjuje sve ove procese”, kaže Radoslav Pilja, direktor poslovnih operacija u kompaniji Cooperation Manager. Platforma je kreirana sredinom prošle godine, a već sada je koriste neke od najvećih kompanija u Srbiji koje oko sebe okupljaju značajan broj kooperanata.

”Najviše smo ponosni što je Cooperation Manager jedna od prvih kompanija u svijetu koja je kreirala digitalna rješenja iz ovog područja, a čije će usluge u narednih mjesec dana biti ponuđene na tržištima Rumunjske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine”, najavio je Pilja.

Platforma je namijenjena skladištarima i hladnjačarima, odnosno, otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda koji žele da unaprijede suradnju s kooperantima i postignu bolje poslovne rezultate s manjim utroškom vremena i novca.

”Tu prije svega mislimo na kompanije koje blisko surađuju s farmerima u formi kooperacije. Velik broj kooperanta zahtjeva i veliku logističku potporu u vidu komercijale, zaštitara, poljoprivrednog apotekara... Svi oni imaju ograničeno vrijeme koje mogu da utroše na kvalitetan odnos s klijentima.

Naša platforma im pruža mogućnost da multipliciraju efekte svog rada i oslobode prostor za druge aktivnosti, istovremeno povećavajući obuhvat poljoprivrednika s kojima komuniciraju”.

Kao nosilac licence, skladištar ili hladnjačar, kreira svoju bazu kooperanata kojima žele slati informacije o ponudi, potražnji ili savjete agronoma. Platforma pruža potpunu kontrolu nosiocu licence tko može da pristupi podacima, kao i kreiranje zasebnih grupa kooperanata s različitim interesima.

”Svaki kooperant u potpunosti besplatno instalira aplikaciju na svoj telefon, čime stječe mogućnost dobivanja bitnih informacija od svog skladištara ili hladnjačara u realnom vremenu”, rekao je Pilja.

Informacije u realnom vremenu

Svaki kooperant besplatno instalira aplikaciju na svoj telefon i stječe mogućnost dobivanja bitnih informacija od svog skladištara ili hladnjačara u realnom vremenu

Prva Stranica

hr-hr

2022-12-02T08:00:00.0000000Z

2022-12-02T08:00:00.0000000Z

https://poslovni-dnevnik.pressreader.com/article/281672553965362

Vecernji List