Poslovni dnevnik

Predstavljen program za smanjenje stresa zaposlenih

roz animirani online tečaj u hotelu Esplanade Zagreb održano je predstavljanje metode Learning Makeover - kako upravljati stresom. Užurban način života, poslovni ili privatni, stalna dostupnost te sve drugo što nas okružuje, kao i vanjske ekonomske situacije utječu na naš život i stoga je važno posvetiti se mentalnom zdravlju/wellbeingu zaposlenika, istaknuto je na skupu. Stres je najčešći uzročnik brojnih poteškoća u organizacijama, od povećanja broja bolovanja i odlazaka iz organizacije do smanjenja motivacije, zadovoljstva i produktivnosti zaposlenika. Program LearningMakeover nudi buđenje znatiželje zaposle

Knika da saznaju više o stresu, jer su sva znanja koja su im potrebna predočena na jednostavan i zanimljiv način kroz kratke filmove. Dodatno, program budi i motivaciju da se zaposlenici jave za treninge, radionice i psihološku podršku.

Program je predstavila autorica animiranog tečaja Milane Malešev. Istaknula je da je kvaliteta osvješćivanja viša kada obuka uključuje visoku razinu interakcije, raspravu o primjeni te vježbanje. Darja Maslić Seršič s FFZG-a predstavila je pregled najsuvremenijih istaživanja stresa i burn-outa u organizacijama – što ih uzrokuje, kako se očituju i do kojih posljedica mogu dovesti.

A zašto je mentalno zdravlje i wellbeing zaposlenika postao prioritet u organizacijama i kako ga sustavno unaprijediti, predstavila je Breda Ivanović, Human Capital Leader PwC Croatia.

“Tako koncipiran tečaj idealan je za sve zaposlenike jer ne oduzima mnogo vremena, olakšava pamćenje i primjenu kroz konkretne primjere, kvizove te materijale za preuzimanje”, istaknula je Olga Berezina koja je zadužena za marketing i predstavljanje ovog tečaja u Hrvatskoj, a za postizanje najboljih rezultata učenja, preporuča se kombinaciju online tečaja i coachinga, koji u Zagrebu vodi team Ramiro.

Aktualno

hr-hr

2023-02-08T08:00:00.0000000Z

2023-02-08T08:00:00.0000000Z

https://poslovni-dnevnik.pressreader.com/article/281638194361234

Vecernji List