Poslovni dnevnik

Zetagradnja nastavlja širenje, gradi hotel na Kopaoniku

Projekt na Kopaoniku uključuje spa centar i deset barova

Investitor je Matis Zetagradnja Novi Beograd, a urbanistički projekt i idejno rješenje izradila je Ina projekt iz Kraljeva

Tvrtka Matis Zetagradnja planira na Kopaoniku izgraditi hotelski kompleks s četiri zvjezdice, na parceli od preko 6.000 četvornih metara.

Naime, Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije potvrdilo je urbanistički projekt za izgradnju apart-hotela na Kopaoniku.

Srbija i Slovenija

Investitor je Matis Zetagradnja Novi Beograd, a urbanistički projekt i idejno rješenje izradila je Ina projekt iz Kraljeva. Prema podacima APR-a, jedan od suvlasnika tvrtke Matis Zetagradnja je Blagota Radović, vlasnik i direktor tvrtke Zetagradnja iz Podgorice, koji je nedavno najavio realizaciju ove investicije.

Objekt će se graditi u neposrednoj blizini hotela Srebrna lisica i Župa, na parceli od 6.257 m². Predviđeno je da će projekt sadržavati spa centar i 10 barova, 342 stana u prizemlju, dva kata i tri potkrovlja, kao i podzemnu garažu na tri etaže s 227 parkirnih mjesta.

Podsjetimo, Blagota Radović je prošle godine, govoreći o investicijama tvrtke Zetagradnja, izjavio da uspješno realiziraju projekte u regiji. Kako je tada rekao, u Ljubljani grade dva stambeno-poslovna tornja, svaki na 22 kata, ukupne površine oko 45.000 četvornih metara, s četiri etaže podzemnih garaža.

- Plan mi je nastaviti i proširiti poslovanje u Sloveniji, pa u tom smjeru intenzivno vodim pregovore oko kupnje novih lokacija zanimljivih za nova ulaganja - rekao je tada Radović.

Zetagradnja je od svog osnutka uspjela u različitim fazama izgradnje realizirati oko 500.000 četvornih metara stambeno-poslovnih objekata i garaža u Podgorici, na Crnogorskom primorju i šire, kazao je predsjednik Upravnog odbora tvrtke Blagota Radović.

Veliki projekti

Prema njegovim riječima, pored izgradnje stambeno-poslovnih objekata, ostvaren je značajan rezultat u izgradnji hotelskih kompleksa i turističkih sadržaja, od kojih su sadašnji hotel Bjelasica 1450, koji grade u Kolašinu, kategorije četiri zvjezdice, i koji se nalazi na ekskluzivnoj lokaciji u blizini Ski centra Kolašin 1450, svega nekoliko desetina metara od već vrlo atraktivnih skijaških staza.

Regija

hr-hr

2023-03-24T07:00:00.0000000Z

2023-03-24T07:00:00.0000000Z

https://poslovni-dnevnik.pressreader.com/article/281663964255662

Vecernji List