Poslovni dnevnik

Uskoro natječaj za vađenje kamena u Kotoru

Vlada Crne Gore usvojila je koncesijski akt za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju tehničko-građevinskog kamena na lokaciji Platac u Kotoru i zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija da imenuje natječajno povjerenstvo koje će provesti postupak javnog nadmetanja.

”Vlada se upoznala s izvješćem o mogućim utjecajima eksploatacije kamena na park prirode Platamuni koji je pripremila Agencija za zaštitu okoliša. Agencija se izjasnila da ne postoji mogućnost utjecaja na površinske i podzemne vode parka prirode Plantamuni jer je riječ o odvojenoj mikrolokaciji”, priopćeno je iz vlade, prenosi eKapija.

U informaciji se navodi kako je utvrđeno da se granice ležišta, navedene u koncesijskom aktu, poklapaju s granicama postojećeg ležišta i da su u skladu s planskom dokumentacijom.

”S obzirom na zakonsku obvezu da se postupak dodjele ugovora o koncesiji provede pod jednakim, transparentnim i nediskriminatornim uvjetima, zaključeno je da se na natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani ulagači koji dostave ponudu u skladu s natječajnom dokumentacijom. Usto, važeći zakonski propisi koji su usklađeni sa standardima EU, kao i odredbe ugovora u potpunosti jamče da zaštićeno područje Plantamuni ne može biti ugroženo”, objasnili su iz vlade.

Regija

hr-hr

2022-01-28T08:00:00.0000000Z

2022-01-28T08:00:00.0000000Z

https://poslovni-dnevnik.pressreader.com/article/281629603658912

Vecernji List